Κυδώνι Πελτέ

Συστατικά


Οδηγίες

-Πλένετε τα κυδώνια και τα σκουπίζετε

-Τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό που έχετε προσθέσει τον χυμό λεμονιού και αφήνετε μία ώρα

-Ξεφλουδίζετε τα κυδώνια και αφαιρείτε και τους σπόρους

-Τοποθετείτε τα κυδώνια μαζί με τους σπόρους σε ένα λινό πανί και τα δένετε σφικτά

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε 8 ποτήρια νερό, βυθίζετε το πανί με τα κυδώνια μέσα, σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει αρκετή ώρα

-Αφαιρείτε το πανί και με ένα κουτάλι στίβετε τους σπόρους πάνω από την κατσαρόλα

-Στίβετε κατόπιν τα κυδώνια

-Βράζετε όλα αυτά μέχρι να μείνουν 3 φλυτζάνια

-Προσθέτετε την ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού

-Αφήνετε να βράσουν μέχρι να γίνει ο πελτές

-Μπορείτε να το δείτε εάν ρίξετε μία σταγόνα από το μείγμα σε ένα ποτήρι και εαν κρατήσει και δεν λιώσει αμέσως, ο πελτές είναι έτοιμος

-Προσθέτετε την βανίλια και αποσύρετε από την φωτιά


Copyright Recipes of Greece ====> Sintages.gr 2002 | info@sintages.gr