Μπουγάτσα

Συστατικά


Οδηγίες

-Βάζετε το γάλα να βράσει

-Προσθέτετε το το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει

-Σε ένα μπωλ βάζετε τη ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια και ανακατεύετε

-Προσθέτετε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει

-Αποσύρετε από τη φωτιά

-Βουτυρώνετε ένα ταψί

-Στρώνετε τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

-Απλώνετε τη γέμιση

-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί

-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε

-Ραντίζετε με βούτυρο

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο

-Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα


Copyright Recipes of Greece ====> Sintages.gr 2002 | info@sintages.gr