Recipes of Greece ====> 
Sintages.gr
Αγαπημένα

στα γρήγορα...

» Βαθμολογία : 4
» Χρήστης : recipes.gr
» Εκτύπωση


 Σπανακόπιτα με φύλλο σπιτικό - Περιεχόμενα

  • Για τη γέμιση: 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • Για τη γέμιση: 2 αυγά
  • Για το φύλλο: χλιαρό νερό
  • Για τη γέμιση: 350 γρ. τυρί φέτα
  • Για το φύλλο: 5 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Για τη γέμιση: αλάτι και πιπέρι
  • Για το φύλλο: 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Για τη γέμιση: 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένα
  • Για το φύλλο: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για τη γέμιση: 5 κουταλιές της σούπας ρύζι νυχάκι
  • Για τη γέμιση: 3/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση: 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Για τη γέμιση: 3-4 πράσα ψιλοκομμένα


 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Πλένετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι

-Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, τον άνιθο και τα πράσα

-Προσθέτετε το σπανάκι με μισό ποτηράκι νερό και το ρύζι

-Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

-Aλατοπιπερώνετε

-Αναμιγνύετε όλα τα υλικά του φύλλου εκτός από το νερό

-Προσθέτετε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι σας

-Την χωρίζετε σε τρία ίσα μέρη και ανοίγετε τρία φύλλα τόσο μεγάλα ώστε να υπερκαλύπτουν τον πάτο του ταψιού σας

-Για να μην κολλάει η ζύμη όταν ανοίγετε το φύλλο πασπαλίζετε με αλεύρι μέχρι να απλωθεί το φύλλο

-Τοποθετείτε το ένα φύλλο στο ταψί και το λαδώνετε ελαφρά με το χέρι σας

-Ρίχνετε το μισό σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

-Απλώνετε το μεσαίο φύλλο και το λαδώνετε ελαφρά

-Ρίχνετε και το υπόλοιπο σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά

-Απλώνετε και το τελευταίο φύλλο και το λαδώνετε ελαφρά

-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

-Ψήνετε μέχρι να ροδίσει σε μέτριο φούρνο


 
 Βαθμολογείστε τη συνταγή

Άριστη

Πολύ Καλή

Καλή

Μέτρια

Κακή
 
Αποστολή συνταγής σε φίλο
Το email σας :
Email αποδέκτη :
 
λήψη συνταγών με email.