Recipes of Greece ====> 
Sintages.gr
Αγαπημένα

στα γρήγορα...

» Βαθμολογία : 4
» Χρήστης : recipes.gr
» Εκτύπωση


 Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά - Περιεχόμενα

  • 8 κουταλιές της σούπας ρύζι
  • 2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • 2 φλυτζάνια λάδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 10 μεγάλα κολοκύθια
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί
  • 1 κονσέρβα τοματάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ


 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τους αφαιρείτε τις άκρες

-Με ένα μαχαίρι και με ένα κουταλάκι κόβετε και αφαιρείτε προσετικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκύθι κενό στην μέση σαν σωλήνα

-Φυλάτε την ψίχα σε ένα πιάτο

-Βάζετε το 1 φλυτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί

-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν

-Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους

-Σβήνετε με κρασί

-Προσθέτετε το τοματάκι,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον δυόσμο

-Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά

-Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε

-Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα κολοκύθια

-Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ

-Περιχύνετε τα κολοκύθια με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι

-Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά

-Βγάζετε το αλουμινόχαρτο

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά


 
 Βαθμολογείστε τη συνταγή

Άριστη

Πολύ Καλή

Καλή

Μέτρια

Κακή
 
Αποστολή συνταγής σε φίλο
Το email σας :
Email αποδέκτη :
 
λήψη συνταγών με email.