Recipes of Greece ====> 
Sintages.gr
Αγαπημένα

στα γρήγορα...

» Βαθμολογία : 4
» Χρήστης : recipes.gr
» Εκτύπωση


 Ντομάτες γεμιστές με κιμά - Περιεχόμενα

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
  • 2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 9 κουταλιές της σούπας ρύζι
  • 2 φλυτζάνια λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • 4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 4 μεγάλες τομάτες για γεμιστά
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο


 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές και τους αφαιρείτε το κοτσάνι εάν έχουν

-Με ένα μαχαίρι κόβετε μία φέτα χωρίς να την αποχωρίσετε από την ντομάτα

-Κάνετε το ίδιο για τις πιπεριές

-Αφαιρείτε την ψίχα κάθε ντομάτας με ένα κουταλάκι και την φυλάτε σε ένα πιάτο

-Τις αναποδογυρίζετε στο ταψάκι τους για 20 λεπτά να στραγγίξουν

-Βάζετε το 1 φλυτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί

-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν

-Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους

-Σβήνετε με κρασί

-Προσθέτετε την ψίχα από τις ντομάτες,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον δυόσμο

-Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά

-Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε

-Γυρίζετε τις ντομάτες και ρίχνετε λίγο τυρί στην κάθε μία στο εσωτερικό της

-Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε την κάθε ντομάτα και την κάθε πιπεριά, περίπου μέχρι τα 3/4

-Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους

-Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ

-Περιχύνετε τις ντομάτες και τις πιπεριές με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι

-Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά

-Βγάζετε το αλουμινόχαρτο

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά


 
 Βαθμολογείστε τη συνταγή

Άριστη

Πολύ Καλή

Καλή

Μέτρια

Κακή
 
Αποστολή συνταγής σε φίλο
Το email σας :
Email αποδέκτη :
 
λήψη συνταγών με email.