Recipes of Greece ====> 
Sintages.gr
Αγαπημένα

στα γρήγορα...

» Βαθμολογία : 5
» Χρήστης : recipes.gr
» Εκτύπωση


 Καταίφι - Περιεχόμενα

  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 4 φλυτζάνια καρυδόψυχα
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 κιλό καταίφι
  • 7 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 5 φλυτζάνια νερό


 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C

-Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλλα

-Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε το μισό καταίφι, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο

-Στρώνετε από πάνω την γέμιση από τα καρύδια

-Από πάνω βάζετε το υπόλοιπο καταίφι και το περιλούετε με το υπόλοιπο βούτυρο

-Ψήνετε για μισή ώρα περίπου

-Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες

-Φτιάχνετε το σιρόπι

-Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά

-Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά

-Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το καταίφι


 
 Βαθμολογείστε τη συνταγή

Άριστη

Πολύ Καλή

Καλή

Μέτρια

Κακή
 
Αποστολή συνταγής σε φίλο
Το email σας :
Email αποδέκτη :
 
λήψη συνταγών με email.