Recipes of Greece ====> 
Sintages.gr
Αγαπημένα

στα γρήγορα...

» Βαθμολογία : 3
» Χρήστης : recipes.gr
» Εκτύπωση


 Γαλοπούλα γεμιστή - Περιεχόμενα

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλυτζάνι κουκουνάρια
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 10-15 κάστανα
  • 1 μικρή γαλοπούλα
  • 1 κονσέρβα τοματάκι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ


 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα

-Ανάβετε ένα μάτι στην κουζίνα και μόλις κάψει βάζετε τα κάστανα να ψηθούν και ν ανοίξουν

-Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε

-Βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά με το λάδι να κάψει

-Προσθέτετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε

-Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους

-Προσθέτετε το ξυλαράκι κανέλλα

-Αλατοπιπερώνετε

-Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ

-Προσθέτετε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει

-Προσθέτετε τα κάστανα και τα κουκουνάρια

-Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους

-Με αυτό το μείγμα γεμίζετε τη γαλοπούλα

-Όταν την γεμίσετε τη ράβετε με βελόνα και κλωστή

-Την τοποθετείτε σε ένα ταψί

-Περιχύνετε με το βούτυρο και με το χυμό πορτοκάλι

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μία ώρα για κάθε κιλό

-Κατά διαστήματα περιβρέχετε τη γαλοπούλα με τη σάλτσα της


 
 Βαθμολογείστε τη συνταγή

Άριστη

Πολύ Καλή

Καλή

Μέτρια

Κακή
 
Αποστολή συνταγής σε φίλο
Το email σας :
Email αποδέκτη :
 
λήψη συνταγών με email.