Recipes of Greece ====> 
Sintages.gr
Αγαπημένα

στα γρήγορα...

» Βαθμολογία : 3
» Χρήστης : recipes.gr
» Εκτύπωση


 Ζύμη για Κρουασάν - Περιεχόμενα

  • 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ.
  • 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3 3/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλυτζάνι περίπου γάλα


 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί

-Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, να μην κολλάει

-Εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέστε μία κουταλιά γάλα

-Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα περίπου

-Μετά τοποθετείστε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνετε για 8 ώρες ή όλη νύχτα

-Την επόμενη μέρα σε μίξερ χτυπάτε 1/2 κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο

-Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να πέσει από τα χέρια σας στο τραπέζι τρεις - τέσσερις φορές ώστε να φύγει ο αέρας

-Ξετυλίξτε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και αλείψτε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας

-Πάρτε τη μία άκρη φέρτε τη στη μέση και επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη άκρη, διπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα 3

-τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε για 2 ώρες τουλάχιστον

-Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ( στάδιο 7,8,9,10) άλλες 2 φορές

-Τέλος ανοίγετε την ζύμη την κόβετε σε τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα croissants

-Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα croissants είτε γεμιστά είτε σκέτα

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν


 
 Βαθμολογείστε τη συνταγή

Άριστη

Πολύ Καλή

Καλή

Μέτρια

Κακή
 
Αποστολή συνταγής σε φίλο
Το email σας :
Email αποδέκτη :
 
λήψη συνταγών με email.