Recipes of Greece ====> 
Sintages.gr
Αγαπημένα

στα γρήγορα...

» Βαθμολογία : 4
» Χρήστης : recipes.gr
» Εκτύπωση


 Αστακoμακαρονάδα - Περιεχόμενα

  • 1 κονσέρβα τοματάκι
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 1/2 πακέτο μακαρόνια
  • 2 ξηρά μεγάλα κρεμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μεγάλο αστακό
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 ποτηράκι κρασί


 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Βουλώνετε τις τρύπες του αστακού

-Βάζετε το νερό να βράσει

-Ρίχνετε μέσα τον αστακό

-Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα

-Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό

-Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει

-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό

-Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κανα δυό φορές

-Σβήνετε με κρασί

-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ

-Προσθέτετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλλα

-Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της

-Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια

-Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι

-Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα

-Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε


 
 Βαθμολογείστε τη συνταγή

Άριστη

Πολύ Καλή

Καλή

Μέτρια

Κακή
 
Αποστολή συνταγής σε φίλο
Το email σας :
Email αποδέκτη :
 
λήψη συνταγών με email.