Recipes of Greece ====> 
Sintages.gr
Αγαπημένα

στα γρήγορα...

» Βαθμολογία : 3
» Χρήστης : recipes.gr
» Εκτύπωση


 Μακαρονάδα του Ψαρά - Περιεχόμενα

  • 2 κονσέρβες τοματάκια
  • 1 πιπερίτσα καφτερή
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • ½ κιλό γαρίδες
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 15-20 μύδια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε


 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά"

-Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν

-Όταν ανοίξουν τα αφήνετε λίγο ακόμα και τα σουρώνετε

-Χωρίζετε τη σάρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη

-Πλένετε τις γαρίδες

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει

-Ρίχνετε τις γαρίδες

-Βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν

-Στραγγίζετε και τους αφαιρείτε το κέλυφος της ουράς και το κεφάλι

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει

-Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί

-Ρίχνετε την ντομάτα, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά

-Εάν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε

-Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους

-Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά ρίχνετε το μαϊντανό

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει

-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια

-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε

-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι

-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε

-Ρίχνετε τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε


 
 Βαθμολογείστε τη συνταγή

Άριστη

Πολύ Καλή

Καλή

Μέτρια

Κακή
 
Αποστολή συνταγής σε φίλο
Το email σας :
Email αποδέκτη :
 
λήψη συνταγών με email.